Emosjonell healing i 2017 forandret livet mitt.

Jul 28, 2024
I dag har jeg sett tilbake på sommeren 2017, og hvordan det ble starten på en helt unik healingreise.  Jeg hadde da en lederjobb samtidig som jeg drev et stort spa, jeg elsket å gå på toppturer, og var langt over gjennomsnittlig aktiv for min alder. Dagen før min 47 års dag kom jeg hjem fra tur til Tyskland, og startet å pakke om for å reise på topptur til Jotunheimen på bursdagen min. Det var helt til jeg plutselig følte meg akutt syk, jeg regnet med jeg hadde blitt matforgiftet på vei hjem. 
 
Det hele var som en dårlig film, jeg våknet på bursdagen min og regnet skyllet ned utenfor, inne var jeg helt energiløs og fortvilet. Jeg måtte jo på topptur på bursdagen min, det hadde vært fast tradisjon helt fra jeg fylte 35 år. Etter uttallige forsøk på å komme meg avgårde innså jeg at jeg var for syk for å en gang kjøre en lengre strekning. Jeg innså at topp fikk være topp, så jeg nærmest krabbet meg opp Kolsåstoppen i Bærum alene den kvelden. 
 
Jeg kan enda huske følelsen av å sitte på toppen og nyte utsikten et øyebikk, og lure på hvorfor jeg følte meg så syk. Vel hjemme ramlet jeg helt om, kroppen var totalt utmattet, jeg klarte ikke gå en meter til... 
Det ble en sommer jeg kastet opp hver dag, slet med å holde på maten, og var ut og inn av legekontor og sykehus for å finne ut hva som feilte meg. I august konkluderte legen med at kroppen var utslitt og trengte lang tid med hvile. Jeg husker det føltes ut som en underlig beskjed å få, og jeg trodde enda lang tid var en overdrivelse. Riktig nok hadde jeg vært sliten lenge med mange belastninger både på jobb og privat, men det hele føltes mer fysisk enn psykisk. 
 
Rett før dette hadde jeg kommet over doTERRAS eteriske oljer og bestilt en startpakke, og fra da av begynte jeg å lese meg opp på hvordan disse kunne støtte meg på veien tilbake. Det jeg trodde skulle være en rask tilheling med riktige verktøy, ble et år med opp og nedturer. Det var også et år jeg opplevde min kundalini oppvåkning, som startet med en kraftfull ut av kroppen opplevelse. Det ble en healingreise hvor oljene hjalp meg gjennom det emosjonelle jeg trengte å heale, og ikke minst veien hjem til meg selv. Gjennom egenkjærlighet, samtaleterapi og endrede mønster kom meg styrket ut på den andre siden. Universet har en tendens til å legge deg ned for telling når du har en livsstil som er destruktiv for både kropp, sinn og sjel. I dag kunne jeg ikke blitt mer takknemlig for denne healingreisen som har endret alt. 
 
Følelser

Følelser er informasjon om oss selv, og til oss selv. De gir oss en bevissthet om hvordan vi føler i øyeblikket og hvordan vi blir påvirket av andre. Vi kan enten forholde oss til denne informasjonen og bearbeide den, eller pakke den bort og gjemme den inni oss.

Følelser oppstår fra sanseinntrykk vi tar inn gjennom vårt filter, som lukt, lyd, syn, smak, berøring, samt signaler fra nervesystemet og hormonsystemet. Forskning viser at følelser aktiverer ulike kroppsfunksjoner, som immunsystemet, hjernen, sensoriske systemet, hormonsystemet, og nervesystemet. De påvirker også produksjonen av dopamin og serotonin.

Følelser kan være så sterke at minner fra fortiden kan fremkalle følelser vi tidligere har hatt. Mange avgjørelser er følelsesstyrte og basert på tidligere følelser og hendelser, noe som viser hvor sterkt følelser påvirker våre handlinger og fremtiden vi skaper.

Hvem er i førersetet?

Lar vi følelsene våre ta overhånd, eller har vi mekanismer for å håndtere dem? Det er sunt å leve ut følelser som en del av å være seg selv, men det er ikke alltid hensiktsmessig å gjøre det i enhver situasjon. For eksempel tror ikke jeg det er sunt å få raserianfall foran kjæresten eller barna, gråte på jobben fordi man føler seg urettferdig behandlet, eller kalle en kunde for en dust.

Å leve ut følelsene og være seg selv handler også om å kunne regulere dem. Sinne, frustrasjon og overfølsomhet kan ofte være tegn på utrykte følelser eller grenser vi ikke har klart å sette. Å reagere noen ganger er bra, men hvis alle skulle uttrykke følelsene sine hele tiden, ville verden blitt et merkelig sted å være. Noen tar seg mer til rette, noe som kan få andre til å holde følelsene inni seg, og dette skaper en ubalanse.

I en balanse har vi alle rett til å føle det vi føler, og vi eier følelsene våre selv. Det er derfor tror jeg det er viktig å regulere følelser gjennom å leve autentisk slik du ønsker. Gjennom dette kan du uttrykke deg tydelig i øyeblikket. Det er lov å være lei seg, sint, le, eller frustrert når det kommer fra et sted vi er i øyeblikket.

Når trenger vi emosjonell healing?

Emosjonell healing er nødvendig når følelsene våre tar oss inn i en loop av gjentagende negative mønstre som vi ikke klarer å bryte ut av. Det er også nødvendig når vi har pakket ned så mange følelser at vi ikke lenger klarer å være i kontakt med dem, eller når traumer hindrer oss i å leve livet vi ønsker. Andre tegn på behov for emosjonell healing er hyppige følelsesmessige overreaksjoner, vansker med nære relasjoner, og overdreven overtenking av hva andre mener om oss.

Selv fikk jeg støtte og opplevde magien med doTERRA sine oljer rett etter jeg ble utbrent i 2017. Jeg jobbet meg gjennom mange lag med emosjonell healing, samtidig som jeg dykket ned i informasjon om oljer som kunne støtte meg. Det ble som en gavepakke som hjalp meg forstå meg selv, mine følelser, og traumer på en ny måte. Jeg gikk ut av å være et offer i livet mitt, og inn i styrken i mine historier, det ble starten på veien opp og frem. Personlig har mitt møte med emosjonell healing og eteriske oljer bidratt til en kundalini oppvåkning, og større spirituell påkobling Det er en tid før og etter oljer for meg. Naturen har en evne å gi oss de verktøyene vi trenger til å vokse og blomstre i livet, bare vi får øynene opp for det som ligger rett foran oss. Eteriske oljer er essensen fra naturen i en liten flaske, tilgjengelig for de som ønsker naturlige løsninger.

Verktøy for emosjonell healing

Det finnes mange ulike måter å jobbe seg igjennom negative følelser som plager deg, mønster som ikke tjener deg noe godt, og blant annet "offerroller". Verktøy som kan støtte emosjonell healing inkluderer:

  • Fysisk aktivitet & Riktig næring
  • Nok hvile & Egentid
  • Sunne relasjoner
  • Meditasjon
  • Samtalepartner & Terapi
  • Selvutvikling som støtter deg der du er nå.
  • Healing gjennom måneseremonier & sykluser
  • Eteriske oljer og krystaller

Eteriske oljer som verktøy

Lukt påvirker følelser ved å gå gjennom signaler luktesansen sender til den emosjonelle hjernen, som amygdala og hippocampus, og som igjen kan fremkalle minner og følelser. 75% av følelsene våre er påvirket av lukt. Eteriske oljer har ulike kjemiske sammensetninger og kan støtte oss på ulike måter ved å vibrere på forskjellige frekvenser som våre følelser også gjør.

Hvorfor bruke eteriske oljer?

Eteriske oljer er naturlige og effektive, gir rask respons, og er en enkel måte å få støtte til følelser vi ønsker å takle eller tiltrekke oss. Nyere forskning viser at eteriske oljer påvirker mange kroppslige funksjoner.

Lytt til kroppen

Det er viktig å lytte til kroppens signaler. Eteriske oljer kan hjelpe oss med å takle det vi kjenner på eller det vi ønsker mer av. De kan brukes topisk, aromatisk, eller internt, avhengig av hvilken olje og ønsket effekt. Det viktigste er å vite at oljene er 100% rene og terapeutiske for å oppnå virkning, og for å vite at du ikke tilfører giftstoffer i kroppen.

Hvorfor doTERRA?

DoTERRA tilbyr terapeutiske oljer som er bærekraftige, rettferdig handel, og som støtter lokalsamfunnet og bønder som høster oljene. (https://www.doterra.com/US/en/co-impact-sourcing) De er også involvert i ulike healingprosjekter. (Healing hands). 

11 av mine favoritt oljer til emosjonell healing

  1. Lavendel - Gir dyp indre ro, og bra for å kommunisere fra et autentisk sted.
  2. Peppermynte - For dyp pust, og som "hjerteåpner".
  3. Frankincense - Finne din sannhet, jording, healing og skape indre balanse.
  4. Vill appelsin - Finne frem din barnlig glede, løfter dagen og indre ro.
  5. Copaiba - Kjenne deg verdifull og for å jobbe med tilgivelse.
  6. Rose - Hjertehealer, styrker din kjærlighet til deg selv.
  7. Lime - Finne frem livsglede, og fokus på det som er viktig i livet ditt.
  8. Sibirsk gran - Generasjonshealing, bevissthet og endringer i mønster.
  9. Helichrysum - Støtte når du jobber deg gjennom traumer, og dype emosjonelle sår.
  10. Ryllik (yarrow) - Følelse av trygghet, hjelp til å sette grenser rundt deg selv,
  11. Bergamot - Reduserer stress, øker selvtilliten og bedrer humøret.

Eteriske oljer er en kraftig og naturlig måte å støtte emosjonell healing på, og med riktig bruk kan de hjelpe oss med å takle og forløse følelser på en sunn måte. Ønsker du å prøve doTERRA sine terapeutiske oljer kan du bestille oljeprøver hos meg gratis her: TEST UT OLJER GRATIS, vil du komme i gang med oljer som passer deg kan du bestille en gratis veiledningssamtale og eventuelt bestille din skreddersydde pakke hos meg. Du bestiller samtale med å svare på denne mailen. 

FÅ NYHETSBREV OG TILBUD FRA MEG.

 

MANIFESTERINGSROMMET

ØNSKER DU FLERE GRATIS MEDITASJONER, GÅ TIL MANIFESTERINGSROMMET.

JA TAKK! TA MEG TIL MANIFESTERINGSROMMET